És vostè membre? entreu o registreu-vos ara

Cancel.lar
Clients
logo
features Fabricant somriures des de 1942

Més de 70 anys fabricant i distribuint articles per a bromes i carnestoltes.

La nostre Història

companyL'any 1942, tot just acabada la guerra civil espanyola, Miquel Sanromà i Fuguet era un jove que havia perdut la major part de la seva joventut entre guerra i postguerra, i malgrat això, posseïa l'esperit emprenedor que només uns quants de la seva generació tenien.

Per aquella època treballava a la Industrial Bolsera ia estones començava a maquinar petits artefactes de filferro de difícil solució per entreteniment de la gent.

Va arribar un moment en que va creure en les seves possibilitats i va decidir aventurar-se en crear una empresa d'articles d'entreteniment, sempre secundat per la seva dona, Maria Costa i Mola. Primer ell mateix ideava i ella confeccionava els articles, els venien i els lliuraven, més tard van començar a necessitar ajuda externa perquè la demanda creixia i poc a poc conforme els 4 fills s'anaven fent grans anaven ajudant a l'empresa familiar, de manera que quan acabaven l'escola els pares sempre tenien una feina per a ells.

En aquests primers anys de funcionament, l'empresa i la casa on vivien sempre era el mateix lloc i sempre al barri de Sants de Barcelona (als carrers Eusebi Planas, Salou, Watt). Molts anys més tard, el 1972, l'empresa es va traslladar al carrer Bartomeu Pi, on va estar fins l'any 1986 quan ens vam traslladar a l'Hospitalet, la nostra actual ubicació. Aquests canvis sempre eren provocats perquè l'anterior ubicació quedava petita.

Primer només veníem petits "laberintines" fets a mà amb filferro i poc a poc es van anar incorporant tot un seguit d'articles de broma, alguns dels quals fa més de 60 anys que venem (fulminants de cigarro, bombes fètides, primaveres, .. .). A part de créixer l'oferta d'articles de broma, en els anys 60 vam començar a incorporar articles de carnaval (caretes, barbes i bigotis, perruques i tot tipus de complements,...) que cada any són incrementats amb les novetats pertinents, més tard també afegim articles de festa i uns anys després de comiat (si l'avi aixequés el cap!). Finalment fa uns anys que ha pres cos la festa de Halloween i venem tot tipus d'articles relacionats amb aquesta festa.

Aquesta és a grans trets la història d'una empresa familiar creada a partir de la il · lusió i les ganes de tirar endavant d'una parella d'emprenedors i continuada per una segona generació que va créixer envoltada d'aquest esperit d'unió i sacrifici. Esperem que la tercera no sigui la vençuda i que durant molts anys puguem seguir mantenint les mateixes il · lusions que ens han portat fins aquí.